Ronilački tim

Prilikom obavljanja raznih vatrogasnih intervencija često se ukazivala potreba za djelovanje vatrogasaca ispod vodene površine, a isto tako je europska i svjetska praksa da u vatrogasnim postrojbama postoje ronilački timovi za spašavanje ispod vodene površine.

Vođena iskustvima iz prakse, Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika osnovala je 2007. godine ronilački tim. Ronilački tim se sastoji od 11 osposobljenih i opremljenih vatrogasaca – ronioca, koji su različite stupnjeve osposobljenosti obavili u Ronilačkom klubu Neptun u Šibeniku.

Članovi ronilačkog tima osim raznih vježbi imali su nekoliko intervencija spašavanja osoba iz bunara i gusterni, a sudjelovali su i u jednoj intervenciji potrage za nestalom osobom u rijeci Krki.

Ronilački tim izuzetno je aktivan u gotovo svim organiziranim ekološkim akcijama čišćenja podmorja u akvatoriju Šibensko - kninske županije.

Intervencije

  • U 07:57 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod Gimnazije u Šibeniku. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vozila i šest vatrogasaca. Radilo se o spaljivanju biljnjog otpada na manjoj površini. Intervencija je završena u 08:37.
  • U 20:07 putem vatrodojavne centrale zaprimljena je dojava o požaru u marini Mandalina. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i četri vatrogasca. Intervencija je završena u 20:28.
  • U 10:50 zaprimljena je dojava o prometnoj nezgodi osobnog vozila i motocikla u trtraskoj ulici u Crnici. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vozila i šest vatrogasaca. Intervencija je završena u 11:00.
  • U 19:12 zaprimljena je dojava o potrebi skidanja unesrećene osobe sa stabla u Crnici. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i tri vatrogasca. Intervencija je završena u 19:46.
  • U 13:44 zaprimljena je dojava o sudaru dva vozila na Vidicima u Šibeniku. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s tri vozila i osam vatrogasaca. U sudaru je jedna osoba ozlijeđena. Intervencija je završena u 13:56.
  • U 11:28 zaprimljena je dojava o potrebi tehničke intervencije ispumpavanja vode iz šahta u Crnici u Šibeniku. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vatrogasca. Intervencija je završena u 11:42.
  • U 11:08 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Ražinama. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i tri vatrogasca. Radilo se o spaljivanju biljnog otpada na manjoj površini. Požar je ugašen u 11:31.